Stories

Ga op bruiloftsweekend!

By 4 juni 2021 No Comments
Wat is het leukste aan een bruiloft? Dat je jullie liefde mag vieren!
Maar hoe tof is het als je dat niet één dag doet, maar een heel weekend?

Lief bruidspaar L & PJ wilden graag een heel weekend op pad met hun meest dierbare gasten.  Laat je in dit blog inspireren door hun verhaal én laten we daarna jullie bruiloftsweekend gaan plannen!

 

weddingplanner trouwchicks
Hoe ze door corona alles overhoop gooiden

Of ze voor corona bedacht hadden op bruiloftsweekend te gaan? Nee absoluut niet! Nee, hun oorspronkelijke plan was ‘standaard’: daggasten en avondgasten. Maar toen kwam corona om de hoek…

En toen kwam de twijfel, want ze wilden heel graag trouwen, maar hoe dan? Als weddingplanner kun je dan gelukkig helpen om out-of-the-box te denken. En toen werd het idee van een bruiloftsweekend geboren! Maar waarheen? En wie gaan er dan mee? Door corona hebben we ingezet op maximaal 30 gasten, dan zou de kans het grootst zijn dat alles door kon gaan zoals zij graag wilden. Na verschillende opties bekeken te hebben, bleef het bij het bruidspaar toch kriebelen: zij wilden graag trouwen op hun favoriete Waddeneiland: Ameland!

Op bruiloftsweekend!

Na een hoop geregel vanaf ‘het vaste land’ kwam de datum dan steeds dichterbij. Maar corona….die bleef maar roet in het eten gooien! Anderhalve week voor de trouwdatum kregen we dan toch groen licht dat, met de nodige aanpassingen, er wél bij hun trouwlocatie getrouwd kon worden. Het was nog even snel even van alles aanpassen, omgooien en regelen, maar er kon afgereisd worden naar Ameland!

En toen…de weersvoorspellingen…..die werden met de dag slechter! Op de dag zelf kwam er zelfs een echte storm, windkracht 9! Natuurlijk was dit even teleurstelling, maar gelukkig kon het bruidspaar dit ook snel achter zich laten en volop gaan genieten van hún weekend! En wat een mooie plaatjes door Pleuni van der Pas Photography zijn er geschoten!

Hoe organiseer je een bruiloftsweekend?

Een bruiloftsweekend is echt zo leuk! Een heel weekend lang jullie liefde vieren, dat wil toch iedereen?! Wij geven je graag wat tips als jij er ook over denkt om op bruiloftsweekend te gaan:

  • bedenk welke mensen voor jullie écht belangrijk zijn en nodig die uit
  • hou het gezelschap klein; een heel weekend met 100 mensen op pad zijn is misschien een beetje too much (ook voor je portemonnee 😉 )
  • spreek af wat jullie (willen) betalen én wat de gasten zelf moeten betalen, zodat er geen miscommunicatie ontstaat
  • stuur ruim van tevoren een Save the Date zodat mensen er rekening mee kunnen houden
  • vier een weekend zoals jullie dat zouden willen! Dus willen jullie met al jullie gasten op een ‘glamping’ staan? Doe dat dan lekker!
  • een bruiloftsweekend organiseren is natuurlijk veel meer werk dan één dag. Onderschat dit niet! Bedenk dus goed of jullie hier wat hulp bij kunnen gebruiken!
Oh! Dit willen wij ook!

Ja zo tof he?! Vinden wij ook! Het is zo intiem, sfeervol en gezellig om een heel weekend samen te zijn! En weet je wat nog het leukste is? Een bruiloftsweekend hoeft zeker niet duurder te zijn als een eendaagse bruiloft! Afhankelijk natuurlijk van jullie wensen en het aantal gasten.

Wij zouden het heel tof vinden om jullie hierbij te helpen en om over te brainstormen! Lijkt jullie dit ook wel wat? Neem dan eens een kijkje bij onze pagina Virtual Weddingplanner of Weddingplanner!