Stories

Yes jullie zijn verloofd! En nu?!

By 14 januari 2020 No Comments

Yes, jullie zijn verloofd! Het huwelijksaanzoek was super romantisch, er werd volmondig JA geroepen; en nu?! Waar gaan jullie beginnen met de organisatie van jullie bruiloft? Waar willen jullie trouwen? Wanneer willen jullie trouwen? En hoe willen jullie dat de dag eruit gaat zien! Wij nemen de drie stappen door met jullie om te starten met de planning van jullie bruiloft na jullie verloving. En ja; verloofd zijn is zó leuk! De voorpret voor jullie mooiste dag kan nu echt beginnen!

verloofd
huwelijksaanzoek
foto: Leonne Photography
proost
Foto: RiCon Fotografie

Bepaal jullie budget

De allereerste stap bij het plannen van jullie bruiloft nadat jullie verloofd zijn is het bepalen van jullie budget. Aan de hand van jullie budget kunnen jullie knopen doorhakken, het aantal gasten dat jullie gaan uitnodigen bepalen, de locatie uitzoeken en ook de leveranciers kiezen die jullie dag tot een heerlijke dag gaan maken. Maak een duidelijke begroting met de kosten die jullie verwachten te gaan maken, zo kunnen jullie bij het maken van keuzes altijd even terugkijken naar jullie begroting. Bekijk van te voren de mogelijkheden op verschillende trouwblogs zodat jullie een reëel inschatting kunnen maken. Na deze stap wordt het plannen van jullie bruiloft alleen nog maar leuk! Zo kunnen jullie bijvoorbeeld verder gaan met het bepalen van de datum. Hebben jullie een speciale datum in gedachten of willen jullie het liever laten afhangen van jullie droomlocatie? Of jullie deze stap doen na het bepalen van het budget, of na het vinden van jullie droomlocatie; dat is aan jullie!

Vind jullie droomlocatie

Willen jullie in de zomer trouwen, of in de winter? Trouwen jullie het liefst binnen? of buiten? Dit zijn allemaal dingen waar jullie over na moeten denken. Zorg ervoor dat jullie minimaal drie trouwlocaties bezoeken, zo kunnen jullie kijken bij welke locatie jullie het beste gevoel hebben. Willen jullie graag buiten trouwen? Zorg dan altijd voor een plan B mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn. Gelukkig regent het bijna nooit de hele dag en is er wanneer je in de zomer trouwt vast een mogelijkheid om de ceremonie of bijvoorbeeld borrel buiten te doen. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een tent waardoor je toch het buitengevoel hebt. Wat heel belangrijk is bij het zoeken van een geschikte locatie is dat jullie al een beetje een schatting hebben gemaakt van het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen, zo kunnen jullie gelijk selecteren op basis van het aantal personen dat op de locatie aanwezig kan zijn.

Foto: Karin Bunschoten Fotografie

Ga opzoek naar de leukste leveranciers!

Jullie dag moet precies zijn zoals jullie het voor ogen hebben! Ga daarom opzoek naar leveranciers waar je een klik mee hebt. Sommige leveranciers zijn er tenslotte de hele dag bij aanwezig. Het is verstandig om vroeg op zoek te gaan naar een fotograaf. De foto’s van jullie dag zijn immers de meest tastbare herinnering waar jullie na de bruiloft nog heel vaak naar zullen kijken. Bezoek trouwbeurzen, plan kennismakingsgesprekken en maak een duidelijke checklist met wat je allemaal nodig hebt. Wij kunnen jullie hier natuurlijk bij helpen!

Willen jullie hulp bij het plannen van jullie bruiloft? Schakel ons dan in! Doen jullie de planning liever zelf? Super leuk! Wij hebben een D.I.Y. planner voor jullie gemaakt om er zeker van te zijn dat jullie deze tijd stressloos gaan beleven en alleen maar hoeven te genieten van de voorpret!

ceremoniestoel
Foto's: Stories by Josan