Stories

Wanneer je door corona jouw bruiloft moet verplaatsen

By 23 maart 2020 No Comments

Deze blog hadden we gehoopt nooit te hoeven schrijven. Want oh men, wat hebben wij er ook een hoop verdriet van. We vinden het zó erg! Niet alleen voor onze eigen bruidsparen, maar voor alle bruidsparen. Als je ergens NIET over na wil denken is het verplaatsen, of erger nog annuleren van je bruiloft. En nu moet je dan noodgedwongen wel. Terwijl je eigenlijk gewoon bezig wil zijn met bloemen uitkiezen, muziek selecteren, een loveshoot doen bij de fotograaf. Maar nee hoor, daar is die enorme reus die ons dagelijks leven komt verstoren. Corona….COVID-19…..

We kunnen ontzettend met jullie meevoelen, maar ons echt verplaatsen in hoe jullie je voelen kunnen we niet. We hebben wel een idee. Wél kunnen we deze blog schrijven vanuit ons perspectief, het perspectief vanuit alle mogelijke leveranciers die betrokken zijn bij jullie bruiloft. Want geloof me, ook wij hebben er verdriet en buikpijn van en zien ons mooie werk van de afgelopen jaren teniet gedaan worden.

Karin Bunschoten Fotografie
Laat het even landen

Ok, we zitten nu al een goede week in een social distancing fase en we beginnen er geleidelijk wat aan te wennen dat we beperkt worden in ons leven.  Even diep ademhalen,  even deze rotsituatie laten landen. Want bah, ‘opgesloten’ zijn in je huis en al je vrienden en familie niet te kunnen zien….écht niet tof. En dat er misschien één van hun ziek zou worden en misschien zelfs verliest….vreselijk! Nou, dan sluiten wij ons liever even op. En laten we eerlijk zijn, dan klinkt verplaatsen van je bruiloft al iets minder erg toch? Natuurlijk het is niet leuk, maar je VERPLAATST het naar een nieuwe datum zodat IEDEREEN die je lief is er wel bij kan zijn!

Trouwchicks en bruiloften tot eind mei

Wij zijn achter de schermen hard aan het werk om heel veel uit te zoeken. Wat kunnen we vertellen over de bruiloften die bij ons gepland stonden tot eind mei? Bruiloften begin april MOESTEN verplicht verplaatst worden doordat de locaties gesloten zijn. Op het moment van schrijven van deze blog geldt die maatregel tot 6 april. Maar heel eerlijk hebben wij geen idee hoelang deze situatie nog gaat duren. De bruidsparen verderop in april en in mei wilden liever niet afwachten en willen liever verplaatsen.  Ieder met hun eigen beweegreden, wat wij uiteraard respecteren. Wij begeleiden onze bruidsparen met alles wat bij verplaatsing komt kijken.

Trouwchicks en bruiloften vanaf juni

Natuurlijk hopen wij dat die bruiloften gewoon door kunnen gaan. Maar we krijgen wel al vragen van bruidsparen die trouwen in juni. We proberen ze gerust te stellen, nog even af te wachten, maar we zijn wél al aan het inventariseren hoe onze collega- leveranciers omgaan met verplaatsingen van deze bruiloften. Wat wij merken is dat de meeste leveranciers afwijken van hun Algemene Voorwaarden en speciale voorwaarden hanteren. Maar belangrijk om te bedenken, wij kunnen niet verlangen van leveranciers dat zij speciale voorwaarden aanhouden. Net zoals elke branche voelen wij deze crisis in onze branche ook enorm. Het is dus gewoon enorm aardig en meedenkend als zij wel speciale voorwaarden hebben. Uiteindelijk willen wij ook een plakje kaas op onze boterham kunnen eten.

Stories by Josan
Verplaatsen naar later dit jaar

Wat wij merken is dat heel veel leveranciers hier graag aan meewerken. Maar er is wel een kans dat de leveranciers wat van je vragen. Veel weekenden in 2020 (de vrijdagen en zaterdagen) zitten veelal vol . Veelal zul je dan ook gevraagd worden na te denken over een doordeweekse dag (maandag t/m donderdag) in de maanden oktober t/m december. De kans dat dat iedereen zo met jullie mee kan opschuiven naar de nieuwe datum is veel groter!

Wil je liever een heel jaar opschuiven? Dan is de kans wel groter dat leveranciers veelal kosten in rekening zullen brengen. Wat wij nu weten is dat er dan waarschijnlijk 25 tot 75% extra in rekening gebracht zal worden. De reden hiervoor is dat als er een heel jaar verplaatst moet worden, we in het nieuwe trouwseizoen zijn aanbeland en er dus geen ‘nieuwe’ bruiloft plaats kan vinden die dag. Dan krijgen we te maken met het feit dat de leveranciers dan omzet mis lopen. En dan hebben we twee financieel zware jaren. Je snapt vast dat we dat liever voorkomen.

Ik ga mijn bruiloft verplaatsen en nu?

Wanneer de knoop is doorgehakt kunnen er stappen gezet worden. Staat de nieuwe datum vast? Bij alle leveranciers? Dan moet je natuurlijk wel alle gasten op de hoogte gaan brengen van de nieuwe datum. Je kan ze natuurlijk allemaal bellen, appen of een mailtje sturen. Je kan het ook op jullie eigen bruiloftsite zetten (als je die hebt). Heb je een weddingplanner? Dan kan je vragen dat aan haar (of hem) over te laten. Natuurlijk kan het nu wel voor komen dat je gasten al iets anders hebben op die datum. Bedenk dan dat je in zo’n situatie nooit alles voor iedereen goed kan regelen. En de mensen die het dichtstbij jullie staan kunnen altijd!

Het belang van een huwelijksdagverzekering

Corona onderstreept maar weer eens hoe belangrijk een bruiloftverzekering is. Op tijd afsluiten zorgt ervoor dat je nooit aan speciale voorwaarden moet voldoen. Trouw je dus pas later dit jaar of volgend jaar? Dan raden wij je zeker aan om na te denken over het afsluiten van zo’n verzekering.
Heb je vragen over wat de verzekering doet in jouw geval met het oog op Corona? Wij zijn geen verzekeringsagenten dus daarvoor verwijzen we je naar je betreffende verzekeraar. Denk je aan verplaatsen dan is het zeker raadzaam bij hun te informeren wat er in jullie geval gedekt is.

Wij zijn er voor je!

Hoe vervelend de situatie ook is, uiteindelijk is een bruiloft wel enorm  leuk! En wij gaan dan ook gewoon lekker door met plannen van de bruiloften! Maar heb je vragen over jouw bruiloft schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ook al zijn wij niet jouw weddingplanner, wij willen je zeker helpen als je zorgen hebt! We bieden daarom graag een Trouwadviesgesprek aan, uiteraard via Skype, nu voor € 50. Hierin kun je al je zorgen delen, we kunnen de stappen die je moet zetten met je doorlopen, je adviseren, maar vooral…..naar je LUISTEREN.

Wil je graag een Trouwadviesgesprek aanvragen? Stuur ons dan even een mailtje!

Voor nu wensen we je veel gezondheid toe. Veel liefde, Liefde voor elkaar. En blijf alsjeblieft binnen. Dan kunnen de bruiloften later dit jaar gewoon doorgaan.