Stories

Dé trendkleur van 2018: Ultra Violet

By 19 december 2017 No Comments

Zoals elk jaar kijken we als weddingprofessionals reikhalzend uit naar wat Pantone zegt over dé trendkleur voor 2018.  Pantone geeft aan welke kleuren we vooral terug gaan zien in kleding, woondesign en dus ook op bruiloften. Ze wijzen altijd één hoofdkleur aan én kleuren waarvan ze ook voorspellen dat die een grote hit zullen worden. Want ja…als je niet weg bent van dé kleur moet je natuurlijk wel een alternatief hebben ?

2017 stond vooral in het teken van groentinten en dat hebben we inderdaad ook veel gezien het afgelopen jaar. Veel natuurlijke materialen hebben we gebruikt op bruiloften, veel botanische invloeden. 2018 is zowat het tegenovergestelde van deze stijl! In 2018 mag het allemaal wat eleganter, wat lieflijker, wat meer kleurrijk.

Dé trendkleur van 2018 is dan ook Ultra Violet!

trouwchicks trendkleur 2018
Trendkleur doorvoeren

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je denkt “oké leuk zo’n trendkleur, maar hoe moet ik dat voor me zien op míjn bruiloft?” Dat is inderdaad soms lastig om dat te vertalen naar jouw eigen ideeën en daarom geven wij jouw graag wat voorbeelden over hoe jij zo’n trendkleur toe zou kunnen passen!

Als eerste is het goed te bedenken dat je nooit (echt nooit!) maar één kleur gebruikt op je bruiloft. Dan zou het namelijk wel heel erg ééntonig worden. Als wij aan de slag gaan om een geheel eigen stijl te ontwikkelen voor jóuw bruiloft, kiezen we altijd één hoofdkleur en daarnaast enkele subkleuren die de hoofdkleur goed aanvullen. Zo zorgen we ervoor dat de hoofdkleur niet té overheersend wordt, maar wel eruit springt.

Ultra Violet is dan ook goed aan te vullen met bijvoorbeeld lavendel, groentinten, goud en uiteraard wit. Zie het moodboard hieronder voor een voorbeeld hiervan.

trendkleur 2018 trouwen
Andere kleuren

Is paars toch niet zo jouw kleur? En ben je nog wat romantischer ingesteld? Wat dacht je van de volgende kleuren op jouw bruiloft: Dusty Rose als hoofdkleur en aangevuld met Dusty Pink en Sage Green? Prachtige pastelkleuren voor een romantische bruiloft! Roze blijft altijd een favoriete kleur voor trouwerijen dus wij verwachten dit zeker terug te zien in 2018!

trouwkleuren 2018
Of wat dacht je van…..

Hou je wel van pastel maar wil je dit graag met een knálkleur combineren om het iets gewaagder te maken? Dat kan ook natuurlijk! Hoe klinkt dit: hoofdkleur Deep Red, gecombineerd met Peach en Gold? Dit zijn prachtige kleuren voor het najaar of de winter, maar als je écht durft, dan is deze kleurencombinatie in alle seizoenen helemaal het einde!

kleuren huwelijk 2018

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden! Belangrijk is dat je niet zo de trend volgt om de trend te volgen, maar vooral kleuren kiest die JIJ mooi vindt. En dan is het toch helemaal niet erg als dat toevallig nou net geen trendkleuren zijn?

Wij maken altijd een moodboard afgestemd op jouw ideeën en dan maken we zeker gebruik van jouw favoriete kleuren! Wil je graag wat hulp hierbij of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur ons vrijblijvend een mailtje of kijk op onze site voor meer informatie over onze diensten voor styling!