Stories

Het gevoel van trouwen in Frankrijk, maar dan in Nederland!

By 17 februari 2023 No Comments
Trouwen in Frankrijk is een droom van veel bruidsparen. Ons lieve bruidspaar K & I trouwden ‘gewoon’ in Nederland, maar het voelden alsof we in Frankrijk waren!

In Zuid-Limburg mochten wij de weekendbruiloft van lieve K&I begeleiden als ceremoniemeester en mochten we de styling van hun dag vormgeven. En wat een feestje was dat!

Een internationaal bruiloftsweekend

Lieve K&I kozen voor hun bruiloft voor het prachtige Chateau de Raay in Baarlo.
Een parel verstopt in het Limburgse landschap, niet ver van de Belgische grens. Aangezien zij zelf en veel vrienden en familie in en rondom Amsterdam wonen én ze ook nog een groot deel van de familie in Israël woonachtig is, kozen zij ervoor om een hele weekend met iedereen af te reizen naar Limburg. Ze begonnen op vrijdag met een BBQ met alle gasten. Op zaterdag waren wij al vroeg aanwezig om hun dag vorm te gaan geven. Fotografe Annick van  Annick van Geel Fotografie was de hele dag aanwezig om hun liefde vast te leggen.

weddingplanner limburg
Trouwen onder het bladerdak

Dat er buiten getrouwd zou worden in het warme septemberzonnetje stond vast. De plek was ook duidelijk, alleen hoe gaan we het goed en mooi neerzetten? Er waren verschillende factoren waar we rekening mee moesten houden. Zo moest het goed toegankelijk zijn voor en rolstoel, niet teveel mensen in de volle zon zitten, de bomen moesten een hoofdrol spelen en het mocht vooral niet te stijfjes zijn. K&I hadden het volste vertrouwen in ons, dus we konden heel snel knopen doorhakken. En al snel kwam het plaatje tot leven et de mooie bloemen van Moon Daisy!

Een ceremonie met een Joods tintje

De ceremonie was voor ons ook heel bijzonder om mee te maken, het was voor ons de eerste keer dat we een huwelijksvoltrekking bij mochten wonen waar op het eind nog in het Hebreeuws gesproken werd en er voor het huwelijksgeluk ene glas kapot getrapt werd. Heel bijzonder! Na de ceremonie gingen de gasten heerlijk borrelen onder de stretchtent. Ondertussen waren wij druk bezig om op het terras het diner aan te kleden. Veel lichtjes van prikkabels en kaarsen, groen op tafel en aangevuld met lekkerste eten uit de keuken van het hotel. Omdat er ’s avonds geen extra gasten meer zouden komen, kon het diner net zolang duren als zij zelf graag wilden en uiteindelijk begon het feest pas anderhalf uur later dan van tevoren gepland. Maar dat was helemaal niet erg, het was een heerlijk ongedwongen dag waar iedereen met volle teugen van genoten heeft!