Stories

De allerleukste manieren om jouw getuigen te vragen!

By 14 juni 2017 No Comments

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk: jullie bruiloft staat op de planning! En trouwen kun je, nee beter gezegd, mag je niet zonder getuigen.

#Leuk weetje 1 :

Wettelijk gezien zijn jij en jouw aanstaande verplicht om ieder minimaal één getuige te hebben. Volgens de Nederlandse wet mag je als bruidspaar maximaal vier getuigen hebben. Hoewel we dus in de volksmond spreken van ieder je eigen getuige(n), zijn volgens de trouwakte alle getuigen van jullie samen als bruidspaar. Je mag dit eerlijk verdelen in 2-2, maar wil jij maar één getuige en je aanstaande drie? Geen probleem, dit mag!

Een getuige zoeken…sommige weten al direct wie ze hiervoor zouden willen vragen, de ander heeft géén idee. Een getuige heeft een belangrijke rol op jullie bruiloft, je wilt dus graag dat die persoon echt wat voor jou of jullie betekent!

#Leuk weetje 2:

Wie jullie ook willen vragen als getuigen of dat nu familie, vrienden of bekenden zijn, je mag het helemaal zelf weten! Je mag zelfs een wildvreemde hiervoor uitkiezen. Belangrijk is wel dat jullie gekozen getuigen meerderjarig zijn. Getuige zijn bij een huwelijk is een eervolle taak. Als je dus je getuige vraagt zal hij of zij zich zeker vereerd worden! Getuigen hebben een belangrijke rol tijdens de huwelijksvoltrekking. Ze worden gevraagd om tijdens de ceremonie de trouwakte te ondertekenen, in tweevoud. Hiermee bevestigen ze dat ze “getuige” zijn geweest dat jij en je aanstaande JA hebben gezegd en hierdoor wordt het huwelijk rechtsgeldig.

#Leuk weetje 3:

Getuigen bij je huwelijk zijn er niet alleen maar om hun krabbel onder de akte te zetten. Een andere belangrijke reden is dat als de trouwakte verloren zou gaan, de getuigen altijd kunnen bevestigen dat jullie huwelijk écht is. Maar hóe vraag je nu je getuige(n)? Natuurlijk wil je dit op een originele manier doen. De Trouwchicks helpen je graag aan leuke ideeën!

#huisdier

Heb jij een adorable hondje? Een gekke kat? Een pratende papegaai? Maak het niet moeilijker dan het is en zet je huisdier in! Succes gegarandeerd!! Zeg nu zelf…wie kan Jones nu weerstaan? #weloveit

#dinner

Organiseer een etentje voor de getuigen. Kleed de tafel mooi aan en leg een kaartje met de vraag op het bord. Oh ja, vergeet natuurlijk dan niet een glaasje bubbels!

getuigen
confetti

Getuigen vragen

 

#popit!

Ga naar een feestwinkel en kies daar een mooie heliumballon uit. Laat deze met confetti vullen en stop er ook een kaartje in met die oh zo belangrijke vraag. Hang er een kaartje aan met “pop it!”. Als jouw getuige de ballon “popt” krijgt ze een feestelijke confettidouche én het kaartje! Hoe leuk!

#blingbling!

Geef jouw getuigen een mooi kettinkje of een leuk armbandje. Heel persoonlijk, ze hebben gelijk een mooi sieraad voor jouw mooiste dag én het is meteen een aandenken voor later! Drie vliegen in één klap!

Zitten hier wat leuke ideeën voor jullie tussen? Of heb jij je getuige al gevraagd? We zijn nieuwsgierig: hoe heb jij dit gedaan?

P.S. Willen jullie deze leuke kaartjes bestellen? Kijk dan eens op de site bij Blitz Ontwerpt!