Stories

Bruiloftstyliste: ja of nee?

By 19 november 2018 No Comments

Bruiloftstyling of ook wel weddingstyling genoemd is iets dat steeds belangrijker wordt onder de Nederlandse bruidsparen. En dat snappen wij! Een voor jullie al geweldige trouwlocatie, kan het perfecte plaatje worden door het toevoegen van bruiloftstyling. Maar hoe pak je dit aan?

De meeste bruiden (want laten we eerlijk zijn, de mannen laten dit taakje vaak toch graag over aan de bruiden ?) gaan ‘los’ op Pinterest en Instagram. De meest toffe plaatjes worden gepind en na een tijdje staat het speciaal hiervoor aangemaakte bord helemaal vol met tientallen of misschien zelfs wel honderden plaatjes. En als je dan heel goed kijkt zal het vaak voorkomen dat de plaatjes een heleboel verschillende stijlen laten zien. En voor welke stijl kies je dan? Een bruiloftstylist kan je hiermee helpen!

Maar wat is nu eigenlijk een weddingstylist?

Ten eerste zijn het lekker creatieve mensen die continu met ideeën voor de meest toffe plaatjes in hun hoofd rondlopen. Daarom kunnen zij de wensen en ideeën van bruidsparen goed vertalen tot een compleet gestylde bruiloft die eenheid uitstraalt. Ook als je meerder locaties hebt waar je je bruiloft viert. Wij denken graag en vooral buiten de kaders, alles om jullie dag ook écht jullie dag te laten worden!

Houden weddingstylisten alleen maar rekening met de trends?

Nee. Zeker niet! Wel is het zo dat we vaak vernieuwend zijn, dat we dingen bedenken die je nog niet vaak ergens hebt gezien, misschien zelfs wel nog nooit. En uiteraard kijken we hierbij naar de trends. Het is onze taak om te bepalen of de trends wel bij jullie wensen passen. Zo niet, dan laten we de trends lekker voor wat ze zijn. Want uiteindelijk willen wij een look & feel creëren die jullie past als een jas!

Hoe komt een bruiloftstylist aan de materialen?

Wanneer je regelmatig een bruiloft doet verzamel je onwillekeurig best wel heel veel materialen! Zoveel zelfs dat de schuur niet meer van de man des huizes is ? Wij hebben dus best wel heel veel spullen al klaar liggen die we in kunnen zetten op jullie bruiloft, denk dan aan vaasjes, kandelaren, waxinelichtjes en windlichten, maar ook prikkabels, trouwbankjes en backdrops. Uiteraard in verschillende stijlen. Past dat toch niet bij jullie stijl? Geen probleem! Wij hebben hele fijne samenwerkingen met andere bedrijven waar we altijd iets kunnen vinden dat wel 100% past bij de sfeer!

aankleding metaal Kathedraal
weddingstyling Metaal Kathedraal

Foto’s :Karin Bunschoten Fotografie

verlichting bruiloftdiner
Wat doen wij in het traject voor en tijdens een bruiloft?

Onze focus ligt altijd op het bruiloftdesign. Hoe kunnen wij ervoor zorgen  dat jullie bruiloft dé bruiloft wordt waar iedereen nog maanden over napraat. Adviseren is een belangrijk onderdeel van ons werk en ons netwerk van fijne en toffe leveranciers zorgt ervoor dat wij jullie altijd kunnen helpen. In het voortraject zijn wij bezig met het bruiloftdesign oftewel het vertalen van jullie wensen en onze aanvullende en verrassende ideeën naar een heel persoonlijk moodboard waar de look & feel van jullie dag direct duidelijk moeten zijn. Wij schrijven dan ook een stylingconcept, een basis om vanuit te vertrekken voor het vervolgtraject. Als alles op stoom is en we alle juiste leveranciers hebben gevonden, kunnen we beginnen met het schrijven van het stylingplan. Hét draaiboek en handvat voor ons op jullie bruiloft.

Waarom zou je kiezen voor een stylist?

Wij zorgen ervoor dat jullie bruiloft en van begin tot het einde piekfijn uitziet! Een dag waarvan jullie zelf én jullie gasten zeggen ‘dit was ZO jullie’! Eigenlijk creëren we een belevenis voor de hele dag. Geen één bruiloft is hetzelfde, geen één is een kopie van een ander huwelijk. Wij zorgen ervoor dat elke bruiloft uniek is, maar wel past bij jullie wensen. Daarnaast hebben wij veel ervaring met verschillende locaties, kunnen wij goed ruimtes inschatten, hebben wij oog voor kleine details en zijn indelingen plaatjes die we standaard in ons hoofd hebben. Ook hebben wij veel materialen, waar jezelf dus niet veel tijd en energie in hoeft te stoppen om uit te zoeken wat je waar kan kopen of huren. Én ook niet onbelangrijk, wij zorgen voor de op- en afbouw van jullie bruiloft. Daar hoef je je gasten of je ceremoniemesters niet mee lastig te vallen!

Een styliste let op élk detail!

Wat zijn de services van de Trouwchicks?

Wij bieden Bruiloftstyling aan voor de gehele dag of bijvoorbeeld voor een onderdeel. Dus wil je enkel de ceremonie mooi gestyld hebben of een gave tafelstyling, ook dat is mogelijk. Wij maken altijd een vrijblijvende offerte op maat, je zit nergens aan vast.
En we hebben ook een nieuwe service: Bruiloftdesign! Vooral handig voor bruidsparen die graag hulp willen bij het opstellen van een persoonlijke stijl en de uitvoering graag zelf willen doen (of door vrienden of ceremoniemeesters). Bij een Bruiloftdesign maken wij een aan de hand van door jullie ingevulde vragenlijst een op jullie wensen, aangevuld met toffe ideeën van ons, een heel persoonlijk moodboard waar de stijl en look & feel voor jullie dag direct van afstraalt! Wij schrijven ook een stylingconcept, een basis om van uit te te vertrekken. Jullie kunnen met dit concept zelf aan de slag met het regelen van de styling.

Wil je graag kennismaken of heb je nog wat meer vragen voor ons? Stuur ons dan een mailtje!

themabruiloft dinerstyling
bloemen
Wil je graag kennismaken of heb je nog wat meer vragen voor ons? Stuur ons dan een mailtje!
Mail ons!
bbq
wijn