Stories

Smullen bij Sugarlips Cakes

By 7 september 2017 No Comments

Soms heb je van die afspraken in je agenda staan waar je al een tijdje naar uit kijkt, want jaa wij houden van een lekkere bruidstaart. Okee deze afspraak was misschien niet handig aangezien ik (Liset)) op maandag weer dacht, laat ik eens de strijd met de weegschaal aangaan. En ja hoor, op het moment dat ik de winkel van Sugarlips Cakes binnenstap komt de heerlijke zoete lucht me tegemoet. Ik ben op slag verliefd op de heerlijke cupcakes en cakepops in de vitrine.

Bruidstaarten

Vandaag mocht ik op pad om eens beter kennis te maken met Luc van Sugarlips Cakes. Samen met Tam runt hij deze super gave zaak en zijn ze al jaren bekend in de trouwwereld  niet alleen vanwege de super mooie, maar vooral ook de heerlijke taarten! Geloof ons deze zijn echt een plaatje voor op je bruiloft. Maar waar hebben ze dit succes nu echt aan te danken, wat is het geheim waardoor ze niet alleen in Nederland maar zelfs ook in België en Frankrijk bruidsparen verblijden met deze prachtige taarten en sweet tables?

Nadat ik een heerlijke cupcake met Nutella heb uitgekozen brand ik los met mijn vragen. Natuurlijk ben ik heel benieuwd waarom ze vier maanden geleden zijn verhuisd naar dit pand in Utrecht. Luc vertelt mij dat ze graag meer continuïteit willen het hele jaar door, dat kan natuurlijk super goed met deze winkel aangezien iedereen hier binnen kan wandelen. Ook kunnen ze hier bruidsparen ontvangen en door de open uitstraling kan iedereen ook meekijken in de keuken. Zeker een tip als je in de buurt bent om eens een kijkje te nemen en zeker om een paar cupcakes voor thuis mee te nemen ;). Ojaa en de cupcake met Nutella is echt een aanrader! 

Jullie hebben twee keer op een rij de Dutch Wedding Awards gewonnen. Iets om super trots op te zijn natuurlijk, waar denk je dat jullie dit succes aan te danken hebben?

Ik denk dat het vooral komt door de juiste timing.’ Aangezien Tam uit Amerika komt hebben we de trends vanuit daar meegenomen naar Nederland en dat was precies op het juiste moment. We gaven bruidsparen de mogelijkheid om te kiezen en dat was nieuw en viel gelijk goed in de smaak. We werden daardoor door verschillende bedrijven gespot en zo begon het balletje te rollen. Hierdoor kregen we de mogelijkheid om te groeien en hebben we inmiddels een topteam om ons heen. Dat is super fijn omdat we zo altijd klaar kunnen staan voor bruidsparen, ook wanneer bijvoorbeeld één van ons weg zou vallen bij ziekte. Afgelopen jaar hebben we 250 bruiloften een taart of sweet table mogen leveren. Iets waar we natuurlijk super blij mee zijn.

Bruidstaart
Woooh 250 bruiloften? Dat is wel echt super. Dan hebben jullie ook vast wel een goed beeld van de populaire smaken toch?

‘Haha, ja dat blijft altijd moeilijk om te zeggen, we hebben namelijk 9 verschillende soorten cake en 50 verschillende vullingen’! Veel bruidsparen maken graag een veilige keuze omdat dan de kans groot is dat het in de smaak valt bij alle gasten. Citroen met framboos is hier bijvoorbeeld een voorbeeld van. Gaan ze iets meer out of the box dan is red velvet met witte chocolade ook eentje die vaak bestelt wordt.

Maar als je zelf zou mogen kiezen wat is dan jouw favoriet?

Mmm persoonlijk ben ik wel van de carrot met gezouten karamel. Die moet je zeker eens proberen! Oja, en ook een smaak die verrassend vaak gekozen wordt is Passievrucht, die matcht namelijk erg goed met een glaasje champagne dus ideaal voor het proostmoment. Bruidsparen kunnen natuurlijk bij ons altijd een proeverij doen voordat ze de taart bestellen. Ze kunnen uit de lijst dan 2 smaken cake en 4 vullingen kiezen. Deze combineren we dan zodat ze de vulling op beide smaken cake kunnen proeven…

Unieke bruidstaart
bruidstaarten
Tip van Luc:
Wanneer je een bedrijf op het oog hebt ga dan eerst altijd voor een proeverij. Zo maak je vast kennis met degene die je taart gaat maken, kun je alle vragen stellen en natuurlijk van alles proeven zodat je de juiste keuze kunt maken. Het is dan vooral belangrijk om je gevoel te volgen. Voelt het niet goed kies dan voor een ander bedrijf waar je wel een goed gevoel bij hebt!