Stories

Dé bruidsjurken van 2018!

By 24 juli 2017 No Comments

Met een blij hoofd stap ik op mijn fiets. Letterlijk een blij hoofd, want een glimlach is er niet af te slaan! Ik (Marita) heb namelijk net een telefoontje gehad van Jannie of ik misschien nu al tijd heb voor een leuk bezoekje wat te maken heeft met bruidsjurken? Mijn agenda laat het toe, dus ik spring letterlijk op mijn fiets.

Met tien minuten parkeer ik mijn fiets voor het prachtige pand van New Styling Bruidsmode in Hilversum, waar Jannie en haar zus Rian de trotse eigenaressen van zijn.

Ja, ik mag tussen de bruidsjurken snuffelen! En eindeloos praten over de nieuwe trends voor 2018…ik geloof echt dat ik een bijbaantje moet zoeken in een bruidsmodewinkel (wat ik ook noem tijdens ons gesprek….je weet maar nooit ? ), ik ben écht elke keer zo blij als een kind in zo’n winkel.

Jannie en Rian, wat een ontzettend lieve en enthousiaste meiden! Ze zijn zo betrokken bij hún bruiden. En echt, je wordt in de watten gelegd als je een afspraak met ze hebt! En zo vol passie over hun vak, het is een waar feestje om eens een keer met hun te babbelen over ‘ons’ vakgebied.

bruidswinkel

En nu tijd voor het serieuzere werk! Ik ben erg nieuwsgierig naar wat de bruidsmode ons in 2018 zal laten zien! Terwijl Jannie een telefoontje beantwoordt, struin ik door de rekken. Zucht…wat jammer dat ik al getrouwd ben! Ik heb ooit al eens bij manlief geopperd om ons trouwfeestje dunnetjes over te doen, maar hij hapt nog steeds niet….flauw ?

#Gevarieerde Collectie

Jannie vertelt enthousiast dat de collectie 2018 de meest gevarieerde collectie is die ze ooit gezien heeft en zij draait al vele jaartjes mee in bruidsmodeland! 2016 en 2017 waren de jaren van vooral veel kant, op alle manieren in alle soorten en maten. In 2018 blijft kant een hot item maar komend seizoen zal meer verschillende soorten opties bieden. Persoonlijk vind ik kant ook prachtig, maar als ik aan mezelf denk en hoe ontzettend handig ik altijd ben (lees: bij mij zit een ongelukje zowel in kleine als grote hoeken?), zou ik de hele dag bang zijn dat er iets gebeurd met mijn jurk. Maar… zou ik nu nog een trouwjurk mogen uitkiezen, dan zou ik zeker voor een jurk met kant gaan. En iemand regelen (lees: persoonlijk styliste) die oplet dat er niets gebeurd. Doe er maar twee. Misschien zijn de andere Trouwchicks hier voor te porren… ?

#Bewerkte Ruggen

Jannie vertelt dat we de bewerkte, al dan niet lage, ruggen blijven zien komend jaar. Dat hier een grote vraag naar zal blijven. Niet gek, prachtig vind ik die rugpartijen!

trouwjurk rug
trends trouwjurk
Trouwjurk modern
#Vintage & Bohemian

Ook de ‘vintage’ en ‘bohemian’ bruidsjurken blijven populair. En waar ik zelf erg blij van wordt, de ‘blush’-kleuren komen ook in 2018 veelvuldig voor.  Wauw! Dat zou nu zeker bovenaan mijn lijstje staan: een prachtige bruidsjapon in een ‘blush’-kleur en dan een prachtige laag eroverheen in een mooie wit-tint.

trouwjurk slank
Trouwjurk kopen
inspiratie trouwjurken
#Gladde Stoffen

Op de catwalks hebben Rian en Jannie veel meer bruidsjurken  gezien in gladde stoffen, zoals bijvoorbeeld “taft” of “crêpe georgette”. Deze stoffen zijn voornamelijk mat, dus het is niet één en al glim.

Trouwjurk buiten trouwen
Trouwjurk klassiek
Trouwjurk alijn
#Horsehair

Naast de veelal slanke jurken blijven de prinsessen jurken met prachtige bewerkte glimlijfjes en volle tulle rokken ook nog steeds populair.  Ook zie in de collectie 2018 rokken met horsehair. Horsehair. Ik zie je nu een wenkbrauw optrekken. Dat was precies mijn reactie. Wat is horsehair? Uiteraard heeft Jannie een trouwjapon hangen met horsehair. En wat blijkt?  Ik kan het niet anders omschrijven als ‘stugge kanten rand’ (excuses aan iedereen die ik hiermee beledig). Horsehair dus.

Trouwjurk prinses
Trouwjurk zeemeermin
#Sleep

Gladde rokken met een opengewerkt doorschijnend kanten bovenlijfje. Of gladde jurken met opengewerkte kanten slepen. 2018 is het jaar van dé sleep! Prachtige trouwjurken voor een kerkdienst of bij kastelen!

Trouwjurk laten maken
Trouwjurk sleep
#Lange Mouwen

Opvallend in de collectie is dat er meer mouwen te zien zullen zijn. Lange mouwen. Veelal van kant, maar al scrollend door de foto’s zien we ook jurken met lange mouwen van een dichte stof. Mooi!

Trouwjurk bossen
Trouwjurk wijd
#Randy Fenoli Bridal

En Jannie heeft een ontzettend tof nieuwtje: zij zijn speciaal geselecteerd om de collectie van Randy Fenoli Bridal te gaan verkopen! Zij hebben zelfs de gehele collectie ingekocht.

Uiteraard vind je bij New Styling nog veel meer merken zoals onder andere Blue by Enzoani, Maggie Sottero, Stella York en Linea Raffaelli. Neem eens een kijkje op hun website voor alles wat zij je kunnen bieden! De nieuwe collecties voor 2018 zijn vanaf september/oktober bij de zussen in de winkel te bewonderen.

Say yes to the dress
trouwjurken
Heb jij ook al zo’n zin in het nieuwe trouwjaar 2018? Wij kunnen bijna niet wachten! Wij verheugen ons nu al!